Referenssikuva

Pizzasuikaleiden robotisoitu pakkauslaitteisto Karelian Lihajalosteelle

Karelian Lihajaloste Oy on vuonna 1990 perustettu suomalainen perheyritys ja pizzasuikaleiden tukkumyynnin markkinajohtaja Suomessa.

Yritys tuottaa vuosittain noin 2,2 miljoonaa kiloa lihavalmisteita, joista 1,3 miljoonaa kiloa on pizzasuikaleita. Pääraaka-aineet tulevat Suomesta.

Yrityksen tuotteita myydään oman tehtaanmyymälän lisäksi myös suomalaisissa päivittäistavarakaupoissa.

Tuotteiden suosioista kertoo se, että suomalaiset syövät Karjalan Lihajalosteen pizzasuikaileilla täytettyjä pizzoja vuodessa noin 13 miljoonaa kappaletta.

Kuvio keltainen nuoli Kuvio keltainen nuoli Kuvio keltainen nuoli

Kaptaksen ja Karjalan Lihajalosteen yhteistyö

Aiemmin pizzasuikaleiden pakkauslinjalla työskennellyt henkilö pakkasi käsin 2,5 kilon pakkaukset erilliseen 12,5 kilon kuljetuslaatikkoon seitsemään kerrokseen.

Päivittäin pakattavaa tuli noin 10 000 kiloa, mikä aiheutti merkittävää rasitusta työtä tekevälle henkilölle.

Kaptas automatisoi työpisteen ja toteutti pizzasuikaleiden pakkaamiseen robotisoidun pakkauslinjaston.

Robotin avulla kuljetuslaatikot täytetään ja lavataan automaattisesti, ja täydet lavat siirretään trukilla kylmiöön odottamaan kuljetusta.

Automaation myötä tuotannon työaika väheni viidestä päivästä kolmeen, mikä lisäsi tuotannon kustannustehokkuutta.

Lisäksi automaatio paransi työpisteen hygieniaa sekä työpisteessä työskentelevien työntekijöiden työergonomiaa, kun manuaalisesti raskaiden pakkauksien käsittely korvattiin automaattisella linjastolla.

Asiakasfaktat

Toimiala: Elintarviketeollisuus

Yrityksen nimi: Karjalan Lihajaloste Oy

Kotipaikka: Liperi, Suomi

Markkina-alue: Suomi

Liikevaihto: Noin 6,5 miljoonaa euroa

Työntekijöitä: Noin 25