Pizzasuikaleiden robotisoitu pakkauslaitteisto Karelian Lihajalosteelle
Karelian Lihajaloste Oy on vuonna 1990 perustettu suomalainen perheyritys ja pizzasuikaleiden tukkumyynnin markkinajohtaja Suomessa.
Yritys tuottaa vuosittain noin 2,2 miljoonaa kiloa lihavalmisteita, joista 1,3 miljoonaa kiloa on pizzasuikaleita. Pääraaka-aineet tulevat Suomesta.
Yrityksen tuotteita myydään oman tehtaanmyymälän lisäksi myös suomalaisissa päivittäistavarakaupoissa.
Tuotteiden suosioista kertoo se, että suomalaiset syövät Karjalan Lihajalosteen pizzasuikaileilla täytettyjä pizzoja vuodessa noin 13 miljoonaa kappaletta.
Kaptaksen ja Karjalan Lihajalosteen yhteistyö
Aiemmin pizzasuikaleiden pakkauslinjalla työskennellyt henkilö pakkasi käsin 2,5 kilon pakkaukset erilliseen 12,5 kilon kuljetuslaatikkoon seitsemään kerrokseen.
Päivittäin pakattavaa tuli noin 10 000 kiloa, mikä aiheutti merkittävää rasitusta työtä tekevälle henkilölle.
Kaptas automatisoi työpisteen ja toteutti pizzasuikaleiden pakkaamiseen robotisoidun pakkauslinjaston.
Robotin avulla kuljetuslaatikot täytetään ja lavataan automaattisesti, ja täydet lavat siirretään trukilla kylmiöön odottamaan kuljetusta.
Automaation myötä tuotannon työaika väheni viidestä päivästä kolmeen, mikä lisäsi tuotannon kustannustehokkuutta.
Lisäksi automaatio paransi työpisteen hygieniaa sekä työpisteessä työskentelevien työntekijöiden työergonomiaa, kun manuaalisesti raskaiden pakkauksien käsittely korvattiin automaattisella linjastolla.
Asiakasfaktat
Toimiala: Elintarviketeollisuus
Yrityksen nimi: Karjalan Lihajaloste Oy
Kotipaikka: Liperi, Suomi
Markkina-alue: Suomi
Liikevaihto: Noin 6,5 miljoonaa euroa
Työntekijöitä: Noin 25